Mennyire Fontos A Belépés?

Belépés a fontos?
A közelmúltban egyre jobban terjed az a feltevés, hogy teljesen mindegy, hogy az ember milyen árszintnél lép be, a sikert nem a belépés hanem a pozíció menedzselése határozza meg. Ennek a koncepciónak a legkiemelkedőbb hírvivője Birger Schafermeier, aki technikai alapon és napon belül kereskedik.

Ő az egyik legprofibb daytrader, akinek a munkásságát maximálisan tisztelem. A nagymester elképzelését nem cáfolni szeretném, csak egy másik szemszögből megvilágítani. Tekintettel arra, hogy nincs nagy jártasságom a "sima" kereskedésben, így nem tisztem megítélni, hogy a fenti koncepció igaz-e vagy sem.

Amit viszont biztosan tudok, hogy a fenti állítás nem állja meg a helyét az opciós piacon. Az opciók világában az egyik legfontosabb dolog az, hogy mikor lépsz be a pozícióba. Hiszen az opciók idővel elértéktelenednek. Azaz nagyon nem mindegy, hogy hány nap van hátra lejáratig és mekkora esélyed van. Az esély latolgatása nem más mint a valószínűség figyelése, ami pedig a hátralévő idő és a beárazott volatilitás kombinációja.

Tehát opciónál igenis nagyon nagyon fontos az, hogy az ember milyen volatilitás szinten és milyen hosszú hátralévő idő mellett lép be a stratégiába. Természetesen itt is nagyon fontos az, hogyan menedzseli időközben. De ha a belépés "rosszul" történt, hiába menedzseli ügyesen, kevés esély lesz a korrigálásra.

Következésképp az opciós piacon nem igaz az, hogy teljesen mindegy mikor lépsz be! A hagyományos kereskedésnél azt mondják, hogy akár csukott szemmel is beléphetsz, a lényeg a  megfelelő risk:reward és pozíció menedzsment. Az opciónál azért nincs így, mert nem statisztikára épül többnyire hanem valószínűségre. Opciónál nagyon fontos a belépés pillanata. De legalább ilyen fontos, hogy mit kezd az ember azzal ha a pozíció ellene megy, hogyan tudja dinamikusan átalakítani, menedzselni a pozíciót az idő és a valószínűség függvényében.1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.