Mennyire Fontos A Belépés?

Belépés a fontos?
A közelmúltban egyre jobban terjed az a feltevés, hogy teljesen mindegy, hogy az ember milyen árszintnél lép be, a sikert nem a belépés hanem a pozíció menedzselése határozza meg. Ennek a koncepciónak a legkiemelkedőbb hírvivője Birger Schafermeier, aki technikai alapon és napon belül kereskedik.

Ő az egyik legprofibb daytrader, akinek a munkásságát maximálisan tisztelem. A nagymester elképzelését nem cáfolni szeretném, csak egy másik szemszögből megvilágítani. Tekintettel arra, hogy nincs nagy jártasságom a "sima" kereskedésben, így nem tisztem megítélni, hogy a fenti koncepció igaz-e vagy sem.

Amit viszont biztosan tudok, hogy a fenti állítás nem állja meg a helyét az opciós piacon. Az opciók világában az egyik legfontosabb dolog az, hogy mikor lépsz be a pozícióba. Hiszen az opciók idővel elértéktelenednek. Azaz nagyon nem mindegy, hogy hány nap van hátra lejáratig és mekkora esélyed van. Az esély latolgatása nem más mint a valószínűség figyelése, ami pedig a hátralévő idő és a beárazott volatilitás kombinációja.

Tehát opciónál igenis nagyon nagyon fontos az, hogy az ember milyen volatilitás szinten és milyen hosszú hátralévő idő mellett lép be a stratégiába. Természetesen itt is nagyon fontos az, hogyan menedzseli időközben. De ha a belépés "rosszul" történt, hiába menedzseli ügyesen, kevés esély lesz a korrigálásra.

Következésképp az opciós piacon nem igaz az, hogy teljesen mindegy mikor lépsz be! A hagyományos kereskedésnél azt mondják, hogy akár csukott szemmel is beléphetsz, a lényeg a  megfelelő risk:reward és pozíció menedzsment. Az opciónál azért nincs így, mert nem statisztikára épül többnyire hanem valószínűségre. Opciónál nagyon fontos a belépés pillanata. De legalább ilyen fontos, hogy mit kezd az ember azzal ha a pozíció ellene megy, hogyan tudja dinamikusan átalakítani, menedzselni a pozíciót az idő és a valószínűség függvényében.



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-05-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.