Hogyan Vezetsz Jeges Úton?

vezetés és opciózás

A trading során szerzett megélések, tapasztalatok és tanulási görbe egy az egyben megfelel az autóvezetésnek... - de olyan mintha együtt vezetnénk!

Mielőtt megvilágítanám az összefüggéseket, fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem hiszek a gyors sikerekben és az egyszeri tapasztalásban. A konzisztens sikerhez sok idő és energia szükséges.


Tudom én, hogy a mai ember legfőbb vágya közel van "get rich quick" (gyors meggazdagodás) sémákhoz, de sajnos ennek mindig sírás a vége.

Hogy tanultál meg autót vezetni?

Beült melléd az oktató, mondta mit mikor és hogyan tegyél, segített, támogatott és átadott minden olyan információt, gyakorlati tippet és trükköt ami a biztonságos vezetéshez szükséges.

Emlékszem amikor én tanultam vezetni 17 évesen, sokszor vitatkoztam az oktatóval, mert próbáltam követni azt, amit a többi autós tett. Olyankor mindig beletaposott a fékbe, vagy elrántotta a kormányt. Csodálkozva kérdeztem miért nem tehetem azt amit a többi sofőr, erre annyi volt a válasza: "majd ha lesz már jogsid és kellő tapasztalatod, azt csinálsz, amit akarsz, de amíg a vizsgán át nem mész, addig ne vagánykodj..." - egy életre belém ívódtak a szavai.

Nem olyan régen jutott eszembe a fenti analógia egy tanítványom esetén, aki még az éles vizsga és kellő tapasztalat előtt elkezdett vagánykodni és a számlájának 60%-a bánta. Eddig csak vasárnap, száraz úton, kisvárosban vezetett, majd elbízván magát kiment a hegyekbe és jeges úton kezdett rallizni. Azaz, olyan pozíció méretekkel kezdett játszani és olyan piacon, amiben még nem volt gyakorlott, csúnya vége is lett.

Ez olyan mintha friss jogsival felmennél az Alpokba, nyári gumival, ónos esőben rallizni. Nem sok esélyed lenne...

Mire tanít az oktató?

A vezetés technikai és gyakorlati részét adja át. A tapasztalatot neked kell megszerezned. Amíg ez nincs meg, nem szabad vagánykodni. A vezetésnél az a gond, hogy minden esetben magadra hagynak. Átmentél a forgalmi vizsgán és mehetsz Isten hírével. Soha senki nem követi a fejlődésed és nem segít korrigálni a hibáid, így bizonyos dolgokat vagy nagyon lassan vagy soha nem tanulsz meg.

Hasonló egy tőzsdetanfolyam is, vagy akár egy opciós oktatás: átadom neked a szükséges elméleti és gyakorlati tudást ahhoz, hogy kimehess az éles forgalomba. De nem küldelek fel a hegyekbe ónos esőbe. Ha magadtól felmész az a te bajod:). Egy szimpla oktatás nem tud téged arra megtanítani mit csinálj jeges úton, sötétben, ködös időben amikor éppen valaki szemből átsodródik a te sávodba... Erre soha senki nem tud felkészíteni, ehhez tapasztalat és nagyon sok gyakorlat szükséges.

Mi beülünk melléd...

Amiben az OpcioGuru végzett tanítványokból álló közössége kiemelkedő az az utánkövetés (köszönöm nektek!). Akik jártak nálam haladó oktatáson és elvégezték a Guru szintet is (EKPM) azok automatikusan jogosultságot szereznek arra, hogy bekerüljenek egy többszáz fős profi közösségbe, egy dedikált fórum segítségével.

Számos esetben fordult már elő az, hogy a frissen végzett tanítványok "véletlenül" csúszós terepre tévedtek, de nem maradtak magukra. A közösséggel karöltve segítettem őket. A dedikált fórumban több tucat olyan több éve végzett diákom van, akik az opciózás művészetét elképesztő magas szintre fejlesztették és vannak annyira önzetlenek, hogy ezt a tudást meg is osztják a rászorulókkal. Így ha síkos terepre tévedsz, nem maradsz egyedül. Olyan mintha a jeges úton vezetve ott ülne melletted valaki, aki segít kormányozni és a féket pumpálni, hogy ne csússz ki. De akkor már senki sem segíthet ha az első két kerék az árokban van...

Ezért is fontos betartani a fejlődési utad során a fokozatosságot. Az oktatáson pontosan elmondom, hogy mit tehetsz és mi az, amit eleinte nem ajánlok. Érdemes ugyanúgy megfogadni, mint az autós oktató intelmeit. Én is a te érdekedben mondom!

Beszéljenek a számok

A zárt közösség fórumának legfrissebb számait az alábbiakban találod.

EKPM közösség aktivitása

Ezt a fórumot ne úgy képzeld el, mint az átlag nyílt tőzsdés fórumot, ahol mindenki a saját igazát hajtogatja és egymást dominálják le az emberek. Ez a közösség egymást segíti és csak építő jellegű bejegyzések születnek. Nagyon büszke vagyok az OpcioGuru közösségére;)

Még egyszer külön köszönet azoknak, akik aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon egyedülállóan magas szakmai minőséggel rendelkező opciós elit alakulhatott ki.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2014-11-13Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.