"Trend is your friend" - avagy ússzunk az árral

tőzsdei trendek
Egy ideig azt sem tudtam mi az a trend és miért is a barátom ez a trend nevű jelenség. Mindenkitől azt hallottam, hogy a trend irányába kell kereskedni. Amíg magam meg nem tapasztaltam, mit is jelent ez, a fontosságát nem éreztem.Tapasztalat útján viszont rájöttem, hogy hasznos dolog jóban lenni a trend nevű barátommal. Hogy miért?

Mert ha ellene megyek, egy ideig lehetek erőfölényben, de nagy általánosságban ő fog győzedelmeskedni, mert neki van lendülete, én viszont egyedül vagyok...

Hogy mit is jelent mindez a napi kereskedés során?

Mindössze annyit, hogyha látok egy eső trendet, akkor csak azért mert én úgy gondolom hogy emelkedni fog, ne vegyek bele az emelkedő irányba. Nagyon komoly előfeltételei vannak egy esetleges trendfordulónak. Csak azért mert én azt érzem, hogy megfordul, nem szabad belevenni. Most a legfontosabb azt megjegyezni, hogy a trend meglévő irányába vegyünk fel pozíciót.
 
Ha azt gondolom, hogy fordulni fog a trend, azt meg kell alapoznom valamivel és napokon keresztül figyelni, hogy valóban fordul-e. Ha látom ennek a megerősítését, akkor nyugodtan belevehetek, de addig nem. Nagyon sok olyan esetem volt, hogy egy erősebb nap után, mikor a volumen magasabb volt mint az átlag és az irány felfelé volt, egy meglévő lefelé menő trendbe belevettem az ellentétes irányba és pár nap alatt nagyon csúnyán elértem a STOP szintet és hát realizálódott is a veszteségem. Megtanultam, hogy a trend ellen soha nem megyek, főleg nem a hosszútávú trend ellen, ami nagyszerűen kirajzolódik egy heti vagy havi grafikonon. A trend helyes megállapításának módszereiről későbbi cikkeimben fogok írni.
 

Tanulság:
- A trend a barátom és soha de soha nem megyek ellene...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-08-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.