A vásárlási mánia még tovább nőtt...

2020 év végéhez képest, 2021 januárban még tovább nőtt az eddig sem túl alacsony Call opciós volumen. Eltűntek a medvék, már mindenki csak emelkedést lát...

Call opciós volumen növekedése

2020 év végén már írtam róla, hogy mekkorát ugrott a Call opciós volumen, de még azt is sikerült túlszárnyalni 2021 elején.

Íme egy ábra ami a lakossági kereskedők (small trader) Call vételi volumenét mutatja éves felbontásban.

A teljes NYSE volumen több, mint 9%-át a call opciós volumen adta. Ez a korábbi években olyan 2-3% között volt.

Azaz mindenki felszállt a vonatra és csak egy irányt lát jelenleg: emelkedést.

Ennek biztosan nem lesz jó vége, de ki tudja hol a vége...

Penny stock volumen

Az alábbi volumen adat is elég szemléletes. 2020 decemberében több, mint 1000 milliárd (1 trillion) penny stock részvény cserélt gazdát. Előtte évekig közelében sem volt ennek az értéknek. Azaz megy a pénz mindenhova, ahol tőkeáttét és speki van.

Ezért is egyre népszerűbb az opciózás, mert azzal korlátozott kockázat mellett lehet nagy tőkeáttétel spekulálni és sokat keresni ha valaki eltalálta az irányt.

Mindeközben a való világban...

Miközben a pénzzel rendelkezők végtelen spekulációs vágyukat egyre tőkeáttétesebb termékekben élik ki, addig a gazdasági szereplők egy része nem azon gondolkodik, hogy hol nyisson számlát és mire vegyen Call opciót.

A valóság és a speki világa nagyon durván elvált egymástól. Eddig is voltak túlkapások, de amit most látunk az szerintem történelmi jellegű.

Alábbiakban egy ábra a 2020-as csődökről, amelyek magasabb szintet értek el, mint 2008-ban.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: volumen,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-01-21



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.