Új adónem miatti Tastyworks korlátozás

2022.11.08-án kaptam a levelet a Tastyworks-től, hogy bizonyos termékek esetén új adónem lép érvénybe 2023.01.01-től.

Az alábbi levélben az áll, hogy egyes termékek esetén az IRS 1446(f) adószabályozás miatt 10%-os withholding tax lesz érvényes külföldi befektetők számára. Erről írtam egy részletes cikket itt.

Mielőtt nagyon elmélyednék abban, hogy ez hogyan érinthet majd, a levél végén közlik, hogy emiatt adott termékek kereskedését 2023 év elejétől "closing only"-ra korlátozzák. Azaz ha nem USA állampolgárként szeretnél ezen termékekkel kereskedni jövőre, akkor már csak pozit fogsz tudni zárni, újat nyitni nem engednek.

Tastyworks értesítés

Íme a levél. (kattints a nagyításhoz).

Csak azok kaptak ilyen levelet, akik az elmúlt 12 hónapban az érintett termékekkel kereskedtek. A szóban forgó termékek listáját ezen a linken nézheted meg. Alapvetően MLP, PTP és ETF jellegű termékeket érint a korlátozás.

A listából amikkel eddig kereskedtem és érintenek engem: UNG (gáz), CPER (réz), DBC (commodity), DBA (agrár), CORN (kukorica), WEAT (búza), CANE (cukor), BNO (olaj), USO (olaj).

Mivel ezek mind ETF-ek, így sajnos az IB-n eddig sem voltak köthetők európai állampolgárok részére, csak a Tastyworks-ön, de innentől már ott se.

Arról nem nyilatkoztak a levélben, hogy ezen termékek opciói köthető lesznek-e, majd letesztelem januárban, meglátjuk.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2022-11-09



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.