SPX Diagonal: irányzott és iránymentes egyben

Opciós Time Spread stratégiák kreatív alkalmazásával egyszerre lehet akár iránymentes és irányzott piaci elképzelést is felvenni az alaptermékre. Kedvenc termékem ehhez az SPX.

Az alábbi éles pozíciómenedzsment videó az Opciós Mesterképző Klub (OMK) tagjai számára készült. A videóban egy éles SPX Call Diagonal pozíciómat mutattam be. Ez egy haladó opciós stratégia, aminek segítségével egyszerre lehet akár iránymentes akár irányzott elképzelést is kialakítani a piacon.

Mi az a Call Diagonal?

A Call Diagonal stratégia lényege, hogy két különböző lejáratban és különböző strike-okon nyitok Call opciókat adott alaptermékre. A közeli lejáratban short Call a távoliban long Call.

A videóban látszik, hogy két Call Diagonal-t is kombináltam egymással annak érdekében, hogy akár emelkedéskor, akár oldalazáskor is tudjon profitot termelni.

A kockázati grafikonból látható, hogy a bekötéskori árhoz képest még egy kis esés is hozhatott volna profitot lejáratra. Két esetben lett volna veszteséges a kialakított struktúra: ha beszakad a piac, vagy ha 4200 fölé megyünk. Ezért az ilyen jellegű Call Diagonal pozíciókat szándékosan megfelelő piaci szintekhez igazítom. Tehát a felső break-even olyan ponthoz kerül, ami korábban jelentős ellenállásnak bizonyult, így nagy eséllyel elsőre nem viszi át az árfolyam, hanem ott eloldalazik és ezalatt is pénzt termelhet a stratégia.

SPX Call Diagonal példa

Az alábbi példában 210 dolláros befektetésre 220 dolláros profitot sikerült elérni, ami egyébként nem is nagy szám. Ennél sokkal többet is ki lehet ebből hozni.

Számos ilyen példa található a többszáz már megosztott éles pozíció videóim között.

Korábban ezekhez a videókhoz csak az OMK tagjai vagy a Guruképzőt megvásárolt ügyfeleim juthattak hozzá. Azóta külön is elérhetővé tettem a Time Spread stratégiát és a hozzákapcsolódó éles pozíció videókat.

Hogyan találok rá az ideális lehetőségekre?

Az egyik legnagyobb kihívás a Time Spread stratégiák esetén, hogy két különböző lejáratot kell egymással kombinálni és a Diagonal esetén még két különböző strike-ot is. Így ezt manuálisan csinálni vagy túl időigényes, vagy konkrétan esélytelen.

Mivel a trading platformok nem adnak lehetőséget az ilyen jellegű stratégiai szkennelésekre, így kénytelen voltam saját magam eszközt fejleszteni erre a célra.

Így született meg a GuruScan, amit minden áldott nap használok. A GuruScan nem csak abban segít, hogy pillanatok alatt megmutatja nekem az összes jó risk / reward-ú SPX Diagonal-t, de abban is, hogy az előre beállított alert-ek segítségével jelzi ha a megfelelő paraméterekkel rendelkező stratégia elérhető és már köthetem is.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-04-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.