Irányzott SPX Diagonal: 10x profit

Az SPX Diagonal stratégiát irányzott elképzelés kereskedésére is lehet használni, olykor elég magas megtérülési potenciál mellett.

Az alábbi éles pozíciómenedzsment videó az Opciós Mesterképző Klub (OMK) tagjai számára készült. A videóban egy éles SPX Call Diagonal pozíciómat mutattam be, ami nagyon olcsó volt és magas R/R-el (reward-to-risk) kecsegtetett.

Mi az a Call Diagonal?

A Call Diagonal stratégia lényege, hogy két különböző lejáratban és különböző strike-okon nyitok Call opciókat adott alaptermékre. A közeli lejáratban short Call a távoliban long Call.

Ebben az esetben az SPX Call Diagonal-t irányzott kereskedésre használtam. 3800 körül volt az SPX, amikor 3970-es célárat választva bekötöttem egy kb. 4 héttel későbbi lejáratú Call Diagonal struktúrát.

SPX Call Diagonal példa

Az alábbi példában egy 50 dolláros debit-re vetítve 570 dolláros profitot sikerült elérni. Az opciós prémiumra vetített megtérülés így 1140% lett.

Korábban ezekhez a videókhoz csak az OMK tagjai vagy a Guruképzőt megvásárolt ügyfeleim juthattak hozzá. Azóta külön is elérhetővé tettem a Time Spread stratégiát és a hozzákapcsolódó éles pozíció videókat.

Hogyan találok rá az ideális lehetőségekre?

Az egyik legnagyobb kihívás a Time Spread stratégiák esetén, hogy két különböző lejáratot kell egymással kombinálni és a Diagonal esetén még két különböző strike-ot is. Így ezt manuálisan csinálni vagy túl időigényes, vagy konkrétan esélytelen.

Mivel a trading platformok nem adnak lehetőséget az ilyen jellegű stratégiai szkennelésekre, így kénytelen voltam saját magam eszközt fejleszteni erre a célra.

Így született meg a GuruScan, amit minden áldott nap használok. A GuruScan nem csak abban segít, hogy pillanatok alatt megmutatja nekem az összes jó risk / reward-ú SPX Diagonal-t, de abban is, hogy az előre beállított alert-ek segítségével jelzi ha a megfelelő paraméterekkel rendelkező stratégia elérhető és már köthetem is.

A fent vázolt SPX Call Diagonal-t manuálisan biztosan nem találtam volna meg, a GuruScan jelezte, hogy van egy reális távolságban lévő (időben és árban), magas R/R-el rendelkező, olcsó SPX Call Diagonal, amit érdemes lenne megvizsgálnom.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-04-18



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.