Éjszakai kereskedés az IB-nél

A közelmúltban a Interactive Brokers tájékoztatta az ügyfeleit, hogy már elérhető az overnight vagyis az éjszakai kereskedés bizonyos részvények és ETF-ek esetében.

Sajnos a legtöbb amerikai ETF-et továbbra sem tudjuk kereskedni a PRIIPS szabály miatt, de a többi érdekes lehet. Én magam még nem próbáltam ki (2024.03.27).

A tájékoztató eredeti szövegét itt találod. Alábbiakban lefordítva a lényeg magyarra.

Éjszakai kereskedés részvények és ETF-ek esetén

Az Egyesült Államokban jegyzett részvények és ETF-ek éjszakai kereskedési órái 20:00-tól (ET időzóna szerint) 3:50-ig tartanak, az első nyitás vasárnap este 20:00-kor kezdődik, és a zárás péntek hajnalban 3:50-kor. A 20:00 és 24:00 között végrehajtott ügyletek a következő kereskedési nap dátumát kapják.

Minden olyan ügyfél, akinek van amerikai részvény kereskedési engedélye, hozzáfér az éjszakai kereskedési lehetőséghez és az éjszakai piaci adatokhoz térítésmentesen.

A rendelkezésre álló amerikai részvények és ETF-ek teljes listájáért látogass el ide.

A Trader Workstationben (TWS) a Time-in-Force legördülő menüpontban válaszd az "Overnight Trading" lehetőséget az éjszakai kereskedéshez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mik az éjszakai kereskedési időszakok jellemzői?

Az éjszakai kereskedési időszak lehetővé teszi számodra, hogy a saját ütemterved szerint végezz kereskedést, több piaci lehetőséget kiaknázva azáltal, hogy megbízásokat adhatsz le számos amerikai ETF-re és népszerű amerikai részvényre.

Milyen termékek kereskedhetők az Egyesült Államok éjszakai kereskedési időszakában?

Az éjszakai kereskedési időszakban kereskedhető értékpapírok listája elérhető itt: Termékek és Tőzsdék

Ki jogosult az Egyesült Államok éjszakai kereskedési időszakában való kereskedésre?

Az éjszakai kereskedés az IBKR Pro és IBKR Lite számlával rendelkezők számára érhető el. Amerikai részvény kereskedési engedély szükséges, valamint egy frissített, aláírt "After Hours Trading Risk Disclosure" (Kereskedési Kockázati Nyilatkozat a Nyitvatartási Időn Kívül) formanyomtatvány.

Működnek-e az RTH-n kívülre beállított megbízásaim az éjszakai kereskedési időszakban?

Nem, a Rendes Kereskedési Órák (RTH) alatt leadott megbízások és az RTH-n kívülre jelölt megbízások nem lesznek érvényesek az éjszakai műszakban.

Elérhető a piaci adat az éjszakai kereskedési időszakban az Egyesült Államokban?

A piaci adatok díjmentesen biztosítottak az éjszakai kereskedési időszak alatt.

Mennyi a jutalék az éjszakai műszakban történő kereskedés során?

Az IBKR Pro számlák esetében az éjszakai műszakban felszámított jutalék megegyezik a rendes kereskedési órák alatti jutalékkal, az IBKR Lite számlák esetében pedig a standard fix díjazásunk alkalmazandó.

Kereskedhetek amerikai részvényekkel az éjszakai órákban az Egyesült Államokban?

Az Interactive Brokers mostantól lehetővé teszi az amerikai ETF értékpapírokkal és a népszerűbb amerikai részvényekkel való kereskedést az Ázsia-Csendes-óceáni (APAC) kereskedési órák alatt.

Vonatkoznak a PDT szabályok az éjszakai kereskedési időszakra az Egyesült Államokban?

A Pattern Day Trading (PDT) szabályok érvényesek az éjszakai kereskedési időszakra is. Az éjszakai ügyletek a következő üzleti napra vonatkoznak. Egy vásárlás az éjszakai időszakban (a következő üzleti napra), majd az adott üzleti napon történő eladás (korai, rendes vagy késői órákban) napi kereskedésnek minősül.

Milyen megbízástípusok és érvényességi idők megengedettek az Egyesült Államok éjszakai kereskedési időszakában?

Csak napos limit megbízások engedélyezettek az Egyesült Államok éjszakai kereskedési időszakában. Ebben az esetben a "NAP" azt jelzi, hogy az éjszakai piac nyitva tartásának idejére vonatkozik. A megbízások csak az éjszakai kereskedési órák alatt lesznek aktívak, és automatikusan lejárnak 3:50-kor ET idő szerint, ha nem kerültek végrehajtásra.

Lehet töredék részvényekkel kereskedni az Egyesült Államok éjszakai kereskedési időszakában?

A részvények törtrészben történő kereskedése nem megengedett ebben az időszakában.

Van-e konszolidált piac ("NBBO") az éjszakai tőzsdéken át?

Az éjszakai helyszín több célállomást foglal magában. A legjobb vételi és eladási ajánlatokat jelenítjük meg a bevonásra került szolgáltatóktól.

Elérhető lesz az Egyesült Államok éjszakai kereskedése, amikor NYSE kereskedési szünet van?

Az IBKR éjszakai kereskedési időszakai követik a New York-i Értéktőzsde ("NYSE") ünnepi menetrendjét, azaz az IBKR nem üzemeltet éjszakai kereskedést, amikor a NYSE a következő napon zárva tart (pl., ha a NYSE pénteken zárva tart, az IBKR nem üzemeltet kereskedést csütörtök este/péntek hajnalban). Az IBKR nem módosítja az éjszakai kereskedési órák működési idejét azon napokon, amikor a NYSE tervezett korai zárása van.

Mik az elfogadható megbízások árhatárai az IBKR Egyesült Államok éjszakai kereskedési helyszínén?

Az IBKR Egyesült Államok éjszakai kereskedési helyszíne árhatárokat alkalmaz minden kereskedési időszak során. Elutasít minden olyan megbízást, amelynek limit ára kívül esik a releváns árhatárokon. Kivéve, ha az IBKR másképp jelöli, adott biztonsági eszköz árhatára az (i) a FINRA nyilvánvalóan téves küszöbértékeinek 90%-a az after-hours kereskedés során (a "FINRA Határ") és (ii) a CME Csoport U.S. equity index árkorlátai közül a szűkebb (a "CME Határ", a FINRA Határ és a CME Határ közül adott biztonsági eszközre vonatkozó szűkebb, a "Külső Árhatár"). Az IBKR nem alkalmaz szélesebb árhatárt, mint a Külső Árhatár.

Az IBKR saját belátása szerint alkalmazhat szűkebb árhatárt, mint a Külső Árhatár, váratlan piaci körülmények miatt. Az IBKR választhatja egy biztonsági eszköz számára a szűkebb árhatár alkalmazását, mielőtt a kereskedés megkezdődik, vagy miután az éjszakai kereskedési helyszín már elkezdett kereskedni. Ha az IBKR egy kereskedés során szűkíti az árhatárt, az éjszakai kereskedési helyszínen nyugvó, a szűkített árhatáron kívülre árazott megbízások törlésre kerülnek.

Az IBKR minden kereskedés időszak előtt újra beállítja az éjszakai kereskedési helyszín árhatárait.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2024-03-28



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.